Man met nepgeld liet spoor van ellende achter in Limburg

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

De officier van justitie in Roermond eist 240 uur werkstraf en een geldboete van 950 euro voor een 34-jarige man uit Geleen. Bovendien zou hij vijf winkeliers schadeloos moeten stellen.

Peter Bruijns

Hij wordt ervan verdacht 35 bloemisten, bakkers, boerderijwinkels en slagers in Vaals, Heerlen, Stramproy, Hunsel, Venlo, Wessem en Maasbree te hebben willen oplichten met valse 50-eurobiljetten. Dat gebeurde in september en oktober vorig jaar.

35 gevallenZes bedrogen winkeliers hadden videobeelden van de klant die met vals geld betaalde. En dat waren de enige zes gevallen die hij bekende.

SerienummersDe officier van justitie denkt dat hij 35 gevallen op zijn kerfstok heeft. Niet alleen omdat meer middenstanders zijn signalement nauwkeurig konden beschrijven, maar ook omdat telkens biljetten met dezelfde serienummers werden aangetroffen. En ook omdat de auto van zijn schoonzus bij ieder vals geld-incident in de buurt stond geparkeerd. Uitspraak volgt op 26 juni.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee