Met speciale WowDeal van de bank af

© Istock

Een speciale WowDeal om Roermondenaren die nauwelijks aan het maatschappelijk leven deelnemen van de bank af te krijgen. Die wordt binnenkort gelanceerd door WowDeal bv op instigatie van de gemeente Roermond.

Gertie Driessen

De gemeente doet al enige tijd verwoede pogingen om mensen die nergens aan meedoen - de zogeheten inactieven – achter de geraniums vandaan te krijgen via onder meer sport- en cultuurarrangementen. Maar wat ze ook verzint, de doelgroep krijgt ze nauwelijks in beweging.MaatjeOverleg met partners leidde tot het idee de activiteiten te verpakken in de vorm van een WowDeal. Om de drempel voor ‘inactieven’ te verlagen, kwam bedenker van de WowDeal Roermondenaar Raymond Reijners op het idee van het ‘maatje’.Opa of oma"Iedereen kent wel iemand die er wat vaker uit zou moeten", legt Reijners uit. "Je opa of oma. Een familielid, een kennis of een vriend. Via de speciale WowDeals kun je zo iemand straks meenemen om samen iets leuks te doen. Een workshop schilderen. Potten bakken. Muziek maken. Hoe de arrangementen er precies uit komen te zien moeten, we nog nader invullen met de aanbieders."Geen kostenReijners verwacht dat mensen veel sneller van de bank afkomen als ze door een bekende uitgenodigd worden dan wanneer ze iets alleen moeten ondernemen. Bovendien zijn geen kosten aan verboden. "Degene die hen uitnodigt, betaalt."14.000 euroOm Roermondenaren attent te maken op de speciale ‘deals’ gaat binnenkort een pr-campagne van start. Waarschijnlijk start de actie, die door de gemeente ondersteund wordt met 14.000 euro, na de zomer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee