Awacs-basis verwacht 40.000 bezoekers bij open dagen

© De Limburger

het jubileumtoestel dat maandag is gepresenteerd.

het jubileumtoestel dat maandag is gepresenteerd.© De Limburger

© De Limburger

thumbnail:
thumbnail: het jubileumtoestel dat maandag is gepresenteerd.
thumbnail:

De Awacs-basis in Geilenkirchen maakt zich op voor twee open dagen. De open dagen van de Awacs-basis op 1 en 2 juli zijn omgeven door de nodige veiligheidsmaatregelen, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Geertjan Claessens

Met de open dagen viert de Navo-basis het 35-jarig bestaan. Onlangs vierde een andere Navo-basis in de regio, Joint Force Command in Brunssum, het 50-jarig bestaan. Daar was een open dag ondenkbaar.

Zestig toestellenDe basis verwacht 40.000 bezoekers in twee dagen. Die komen met name uit Duitsland, Nederland en België. Ze komen met name voor de zestig toestellen die beide dagen te zien zijn. Een aantal daarvan is ook van binnen te bekijken.

HelikopterDe basis is in trek bij vliegtuigspotters uit de wijde omgeving. Publiekstrekkers zijn onder meer een Turks Awacs-toestel, een Griekse Phantom, Een Deense F16 en een helikopter uit Tsjechië.

Lees meer in De Limburger van dinsdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee