'De Greef Textiel Venray niet per se dicht'

© ED

Een gehouden opheffingsuitverkoop bij De Greef Textiel in Venray betekent niet per se dat dit filiaal de deuren sluit.

Daan de Hulster

Dat zegt curator Reinoud van Oeijen van de begin mei failliet verklaarde stoffenwinkel met vestigingen in Venray en Horst.

UitverkoopVolgens Van Oeijen vond in Venray en Tilburg een opheffingsuitverkoop plaats omdat beide panden daar gehuurd werden door De Greef. "Door het faillissement zijn de huurcontracten afgelopen”, zegt Van Oeijen. "De panden in Helmond, Horst en Veldhoven zijn wel eigendom van De Greef. Het kan zijn dat de inventaris van de locaties Venray en Tilburg daarheen wordt verplaatst. In dat geval doen we dat het liefst met zo min mogelijk spullen, vandaar de opheffingsuitverkoop.”

DoorstartVolgens Van Oeijen zouden de huurcontracten in Venray en Tilburg nog verlengd kunnen worden als De Greef een doorstart maakt. Hij zegt daarover in gesprek te zijn met enkele geïnteresseerde partijen.

De curator hoopt uiterlijk in de loop van volgende week te weten of het bedrijf wordt overgenomen. Dan stopt de zes weken durende doorbetaling van het salaris aan de 64 personeelsleden door het UWV. Na het faillissement is alle medewerkers ontslag aangezegd. In de filialen in Horst en Venray werken in totaal twaalf personen.

FaillietDe uit Helmond afkomstige stoffenwinkel De Greef ging begin mei failliet vanwege een gedaalde verkoop van onder meer gordijnen, stoffen en wol.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee