VVV begint competitie tegen Sparta, Roda moet naar Zwolle

© ANP Pro Shots

Van de vier Limburgse betaald voetbalclubs beginnen er drie het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd.

De Redactie

Dat staat te lezen in het conceptprogramma van de KNVB, dat maandagavond per abuis uitlekte. De voetbalbond wilde het schema eigenlijk dinsdag pas presenteren, maar het bestand is nu al te lezen op de website. Het programma kan nog veranderen, nadat het is besproken met alle betrokken partijen.

VVV als eerstePromovendus VVV-Venlo is de eerste Limburgse club die in actie komt. De Venlonaren ontvangen op zaterdag 12 augustus Sparta Rotterdam in de eigen Koel. Roda JC is een dag later aan de beurt en moet op bezoek bij PEC Zwolle.

Weekend laterDe Jupiler League-clubs beginnen het weekend erop. MVV ontvangt op vrijdag 18 augustus het gedegradeerde Go Ahead Eagles in De Geusselt, Fortuna krijgt op die avond thuis tegen FC Dordrecht.

DerbyDe eerste Limburgse derby staat gepland voor 13 oktober: MVV neemt het dan thuis op tegen Fortuna. Op zaterdagavond 16 december spelen Roda en VVV tegen elkaar in Kerkrade.

ToppersAndere wedstrijden die fans alvast in hun agenda kunnen schrijven zijn: 27 augustus (PSV-Roda en VVV-Ajax), 15 oktober (VVV-PSV), 28 oktober (Roda-Feyenoord), 18 november (Feyenoord-VVV) en 26 november (Ajax-Roda).

Het complete programma is te vinden op de site van de KNVB.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee