Weduwnaar herdenkt slachtoffer VenloStormt met obstacle run

Print
Weduwnaar herdenkt slachtoffer VenloStormt met obstacle run

Gitte Leurs met haar man Mike Helgers op een privéfoto. Afbeelding: Privéfoto Mike Helgers

De dood van zijn vrouw Gitte is een schok. Maar om vanaf nu op de bank te gaan zitten, heeft geen zin. Mike Helgers herdenkt zijn echtgenote op een gepaste manier. Door zondag, twee dagen na haar begrafenis, aan de start van Strong Viking te verschijnen.

Hij start zondag bij de obstakelrun Strong Viking in Nijmegen met háár startnummer 34. Op de plek waar zij had moeten staan. Mike Helgers (38 jaar), de echtgenoot van Gitte Leurs die afgelopen weekend overleed tijdens VenloStormt, wil niet blijven zitten met zijn verdriet. Het past niet bij hem. Ook niet bij haar trouwens.

Begrafenis
Komende vrijdag wordt zijn vrouw in Einighausen herdacht en begraven. Twee dagen later doet Helgers dat op zijn manier. Door - net als ieder weekend - te verschijnen aan de start van weer een nieuwe stormbaanloop. Als eerbetoon aan haar.

Helgers was er afgelopen weekend bij toen zijn vrouw ernstig gewond uit het water werd gehaald nadat een deelneemster met grote snelheid boven op haar terecht was gekomen na de afdaling van een zeven meter hoge glijbaan. Gitte overleed later in het ziekenhuis. "Ze was al die tijd buiten bewustzijn en heeft gelukkig niets meer gemerkt.”

Risico's
Volgens Helgers was zijn vrouw een zeer ervaren loopster. Ze hoorde afgelopen weekend zelfs dat ze was gekwalificeerd voor het EK in Biddinghuizen, eind juni. "Gitte kende de risico’s en zocht die, net als ik, ook op.” Volgens hem valt niemand iets te verwijten. De organisatie, de duikers en de vrijwilligers konden er niets aan doen, zegt hij. "Het was gewoon een freaky accident."

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →