Roda-duo Schreurs en Demouge herenigd in Maastricht

Danny Schreurs in zijn tijd bij Roda JC.

Danny Schreurs in zijn tijd bij Roda JC.© De Limburger/Ermindo Armino

Met de komst van voetballer Danny Schreurs naar RKSV Heer wordt de vroegere voorhoede van Roda JC komend seizoen in Maastricht herenigd.

Ron Langenveld

Schreurs zal bij Heer samen met Frank Demouge in de aanval spelen, net zoals in hun gezamenlijke tijd in Kerkrade.

Willem IIVoorzitter Ruby Koenen van RKSV Heer heeft de komst van Schreurs, die overkomt van het Belgische Hasselt, maandag bevestigd. "We beschikken straks over de complete voorhoede van Roda van twee jaar geleden", aldus Koenen. "En samen met onze nieuwe trainer Edwin Hermans kennen die jongens elkaar ook alle drie van hun tijd bij Willem II."

Behoorlijke verwachtingenKoenen heeft behoorlijke verwachtingen van zijn voorhoede komen seizoen. "Demouge heeft na zijn komst in de winter helaas nogal wat blessures gehad. Maar als hij speelde, zag je dat hij echt meerwaarde had. Ik denk dat Demouge en Schreurs samen het elftal op een hoger niveau kunnen brengen."

NichtjeKoenen heeft Schreurs weten te strikken via een nichtje van de voetballer. "Die is getrouwd met een van onze spelers uit het eerste team. Toen we op zoek waren naar een tweede spits zei die: waarom bellen jullie Danny niet? Danny bleek op zoek naar een baan", vertelt Koenen. "We zijn druk doende om dat via een van onze sponsoren te regelen. Zo hebben we hem naar hier gehaald. Hij heeft zijn overschrijving inmiddels ingeleverd."

BroersSchreurs gaf volgens Koenen aan dat hij graag nog een paar jaar met zijn broer Sonny wilde voetballen. Ook daarin wordt bij Heer voorzien. "Volgend seizoen hebben we beide Scheurs-broers in het team." Sonny Scheurs speelde afgelopen seizoen bij FC Bemelen. Danny Schreurs doorliep de jeugdopleiding bij MVV en speelde vervolgens bij Fortuna, FC Zwolle, Willem II, MVV, Roda JC, Reykjavik en afgelopen seizoen in Hasselt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee