Duikers VenloStormt: niet te laat gereageerd

Print
Duikers VenloStormt: niet te laat gereageerd

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Het dodelijke ongeval tijdens VenloStormt was niet te wijten aan te laat ingrijpen van de duikers.

Dat zegt Jan van Nies, die als lid van duiksportvereniging Thetis in Venlo zelf nog gezocht heeft naar het slachtoffer.

Afspraken
"De afspraken zijn heel helder. Als iemand die van de glijbaan af is gegaan niet binnen vijf seconden weer boven water komt, is dat voor ons het sein om in actie te komen. Dat is in dit geval ook gebeurd."

Van Nies beschrijft hoe het slachtoffer in eerste instantie weer boven water kwam, waarna er iemand bovenop haar landde. Ook nu werd de ‘vijf seconden-regel’ weer gehanteerd, zegt Van Nies. "Twee duikers zijn vervolgens direct gaan zoeken. Snel daarna volgden de andere twee, aangevuld met leden van de Reddingsbrigade. Op een gegeven moment waren er tien tot twaalf mensen in het water op zoek naar de vrouw."

Minuten
Toch duurde het zeven minuten voordat ze werd gevonden. Van Nies: "Dat komt door de omstandigheden. Het water was zó ontzettend donker. Alles moest op de tast. Of zeven minuten niet sowieso te laat is? Nee, dat hoeft niet. Deze vrouw was goed getraind, dan is het mogelijk om zeven minuten onder water te overleven."

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen