Man van 78 blijft kalm tijdens brute woningoverval

Print
 Man van 78 blijft kalm tijdens brute woningoverval

Afbeelding: De Limburger

De man van 78 die maandagmorgen in zijn woning werd overvallen in Simpelveld, zegt uiterst kalm te zijn gebleven.

"Het leek me het verstandigste geen weerstand te bieden", aldus de bewoner die om ongeveer 4.15 uur tot zijn ontzetting in zijn huis oog in oog kwam te staan met twee overvallers.

Kasten
De daders hadden een kei door het terrasraam gegooid. Hoewel ze volgens het slachtoffer schrokken van zijn aanwezigheid reageerden ze razendsnel. De man werd aan handen en voeten vastgebonden, kreeg pepperspray over zich heen gespoten en vervolgens naar verschillende kamers geschoven. "Kasten en lades werden opengetrokken. Spullen werden op de grond gegooid of in een zak gestopt. Ze riepen een paar keer om geld, maar ik heb hen duidelijk kunnen maken dat er geen geld in huis was."

Lees ook: Bewoner met pepperspray bespoten bij woningoverval Simpelveld

Sieraden

Het tweetal maakte wel een aanzienlijke verzameling sieraden buit van de echtgenote van het slachtoffer, die ten tijde van de overval aan het werk was.

Telefoon
"Na twintig minuten zijn ze vertrokken. Ze hebben mijn telefoon kapot gemaakt om te voorkomen dat ik snel iemand zou kunnen waarschuwen. Maar we hebben nog een tweede toestel waarop ik 112 heb gebeld. Dat is makkelijk in te toetsen, zelfs als je geboeid bent."

Ambulance
De opgetrommelde politie trof de 78-jarige man geboeid aan en wist hem te bevrijden. Onderzoek in een ambulance ter plekke maakte duidelijk dat de hartpatiënt verder geen verwondingen had opgelopen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen