Extra maatregelen voor veiligheid Bospop

Print
 Extra maatregelen voor veiligheid Bospop

Afbeelding: De Limburger

Bospop in Weert wordt strenger beveiligd. Er komen meer camera’s buiten het festivalterrein en intensievere controles op de toegangswegen en bij de entree.

"Iedereen wil zo veel mogelijk veiligheid", zegt Bospop-voorzitter Peter Verkennis. "Maar we moeten niet overreageren. Wij hebben bekeken wat voor ons de maximale veiligheid is. Wat kunnen we overzien en wat vinden we nog verantwoord?" 

Camera's
Het betekent dat de organisatie dit jaar, in overleg met de gemeente, ‘een behoorlijk aantal’ camera’s buiten het festivalterrein gaat neerzetten. De politie bekijkt de beelden vanuit een regiewagen. "Het gaat niet alleen om het voorkomen van opstootjes, maar ook om eventueel verdacht gedrag van mensen te kunnen signaleren", verklaart Verkennis.

De controles bij de kassa worden geïntensiveerd en uitgevoerd door een securitybedrijf. Bezoekers kunnen gefouilleerd worden en de inhoud van hand- en heuptasjes kan een grondige inspectie krijgen. Op de toegangswegen staan overal controleposten.

Wachtrijen
Omdat de controles mogelijk wachtrijen tot gevolg hebben, komen er meer loketten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →