Extra maatregelen voor veiligheid Bospop

Print
 Extra maatregelen voor veiligheid Bospop

Afbeelding: De Limburger

Bospop in Weert wordt strenger beveiligd. Er komen meer camera’s buiten het festivalterrein en intensievere controles op de toegangswegen en bij de entree.

"Iedereen wil zo veel mogelijk veiligheid", zegt Bospop-voorzitter Peter Verkennis. "Maar we moeten niet overreageren. Wij hebben bekeken wat voor ons de maximale veiligheid is. Wat kunnen we overzien en wat vinden we nog verantwoord?" 

Camera's
Het betekent dat de organisatie dit jaar, in overleg met de gemeente, ‘een behoorlijk aantal’ camera’s buiten het festivalterrein gaat neerzetten. De politie bekijkt de beelden vanuit een regiewagen. "Het gaat niet alleen om het voorkomen van opstootjes, maar ook om eventueel verdacht gedrag van mensen te kunnen signaleren", verklaart Verkennis.

De controles bij de kassa worden geïntensiveerd en uitgevoerd door een securitybedrijf. Bezoekers kunnen gefouilleerd worden en de inhoud van hand- en heuptasjes kan een grondige inspectie krijgen. Op de toegangswegen staan overal controleposten.

Wachtrijen
Omdat de controles mogelijk wachtrijen tot gevolg hebben, komen er meer loketten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen