Motorcoureur Joey Litjens maakt comeback tijdens TT Assen

Print
Motorcoureur Joey Litjens maakt comeback tijdens TT Assen

Afbeelding: De Limburger

Joey Litjens maakt zijn comeback als motorcoureur. De coureur uit Horst America zal tijdens de TT van Assen eenmalig terugkeren op het circuit.

Op 21 mei 2009 crashte Litjens tijdens een race in Hengelo, waardoor er een abrupt einde kwam aan de carrière van de talentvolle coureur. Door de crash raakte zijn rechterarm bijna volledig verlamd. Litjens bleef actief in de motorsport, met name in de begeleiding van jonge rijders. Maar hij zette ook zijn zinnen op een terugkeer. "In mijn achterhoofd heb ik altijd gehouden 'ik ga nog eens een wedstrijd rijden, want ik moet zelf die finishvlag zien'."

Eenmalig
Op 24 juni doet hij voor het eerst weer zijn racehelm op. Litjens zal zijn comeback maken tijdens het ONK Supersport in de 300-klasse in Assen. Het Venlose Benro Racing heeft een Yamaha geprapreerd voor de talentvolle coureur van weleer. Het is slechts een eenmalige terugkeer. De teller van het aantal TT-optredens staat dan op vijf, en dat is voor Litjens een mijlpaal. 

Einde carrière
De Supersport 300-klasse komt in actie in het bijprogramma van de TT. Litjens ziet dit optreden als een boodschap naar de buitenwereld, naar de vele mensen die hem al afschreven. "Ik bepaal zelf wat het einde van mijn carrière is", zegt hij op facebook. 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen