Discotheek Palladio in Helden is definitief verleden tijd

Print
Discotheek Palladio in Helden is definitief verleden tijd

Palladio werd eind 2015 nog verbouwd. Afbeelding: De Limburger

Palladio in Helden sluit definitief de deuren. Voor een door- of herstart van de discotheek is volgens de curator geen enkele optie of interesse.

Dat er geen discotheek meer in Club Palladio aan de Molenstraat in Helden zou komen, daar werd al rekening mee gehouden toen vorige maand het faillissement van het familiebedrijf werd uitgesproken.

Alternatief
"De ondernemers zelf zagen geen optie voor een doorstart en ook van buiten was er geen belangstelling voor, daarom hebben we die optie nu van het lijstje geschrapt", zegt curator Cristian Slegers van Aben & Slag advocaten in Weert. Samen met de bank wordt nu gekeken naar een alternatief.

Luxere club
Op 17 mei is Club Palladio failliet verklaard. Een schuld van 1,9 miljoen euro, vooral ontstaan door een grote verbouwing eind 2015, bracht de eigenaren Erwin Jacobs en Ans Gommans de nekslag toe. De ombouw tot luxere club voor een ouder publiek had niet het beoogd effect. 

1918
De uitgaansgelegenheid aan de Molenstraat, al ruim 23 jaar uitgebaat door Jacobs en Gommans, begon in 1918 als zaal Jacobs en heette daarna zaal Juliana, het Kubke en Palladio.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →