Maatregelen na aanranding in De Rooyse Wissel

Print
Maatregelen na aanranding in De Rooyse Wissel

Afbeelding: De Limburger

De tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum neemt maatregelen om de veiligheid te verbeteren nadat in oktober een medewerkster was aangerand door een patiënt. De inspectie heeft naar aanleiding van het incident een reeks aanbevelingen gedaan, heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff dinsdag aan de Tweede Kamer gemeld.

De inspectie Veiligheid en Justitie ziet geen heil in het installeren van meer camera's. Wel moet er in de kliniek gerichter via camera's toezicht worden gehouden. 

Urinecontroles
Ook zouden de tbs'ers urinecontroles moeten ondergaan, waarbij op het gebruik van een hele reeks middelen wordt getest. De patiënt die verantwoordelijk was voor de aanranding had medicijnen in zijn bezit die niet aan hem waren voorgeschreven. Het is niet duidelijk of hij die ook had ingenomen.

Verhoogd risico
Volgens de inspectie had de kliniek genoeg zicht op de risico's die het verblijf van de patiënt met zich meebrachten. Hij had een verhoogd risicoprofiel. De inspectie wijst er wel op dat de wachttijden voor behandelingen van dit soort patiënten het best zo kort mogelijk gehouden kunnen houden.
De kliniek is inmiddels bezig de adviezen uit te voeren, aldus Dijkhoff.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →