Slang duikt plotseling op in toilet

Print
Slang duikt plotseling op in toilet

De slang op het toilet in Renkum. Afbeelding: Dierenambulance Nederrijn

Een vrouw uit Renkum die maandag naar het toilet ging, schrok zich een hoedje. Van achter de prullenbak verscheen ineens een slang van een meter lang. In paniek vluchtte zij het toilet uit en belde de dierenambulance.

"Het bleek te gaan om een ringslang: niet giftig en ongevaarlijk voor mensen’’, vertelt Thijs Devlin van Dierenambulance Nederrijn. "Dat het een ringslang was, zagen we al vrij snel: die hebben een opvallende gele ring achter hun kop.’’

Hoewel het dier dus ongevaarlijk is voor mensen, begrijpt Devlin de paniek van de vrouw goed. "Het is een vrij forse slang en zo'n 3 tot 4 centimeter dik. Als die ineens op je badkamer opduikt, schrik je wel.’’

Open raam
Devlin denkt dat de slang via een open raam of geopende deur het huis is binnengegaan. Dat de slang via de toiletpot omhoog is gekropen, lijkt Devlin onwaarschijnlijk. "Dat kan natuurlijk, maar meestal zie je zulke dingen alleen in films."

De slang is door de medewerkers van de dierenambulance gevangen en vervolgens uitgezet in de uiterwaarden in de Rijn.

Kikkers
De ringslang is een in Nederland algemeen voorkomende soort, die zich voedt met kikkers en salamanders en daarom voornamelijk rond water leeft.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →