'Geen bewijs voor wapenhandel door motorclub Bandidos'

Print
'Geen bewijs voor wapenhandel door motorclub Bandidos'

Bandidos-president Harrie Ramakers. Afbeelding: De Limburger

Politie- en justitieonderzoek heeft niets opgeleverd dat wijst op wapenhandel door de Limburgse tak van motorclub Bandidos.

Officier van justitie Henk Peters heeft dit dinsdag toegegeven in een tussentijdse megastrafzaak tegen 25 leden van de motorclub en een aantal familieleden. "Wat we dachten te vinden, is er niet uitgekomen", zei de officier van justitie. Geen enkel Bandidoslid zal vervolgd worden voor wapenhandel. 

Wapentransporten
Volgens de autoriteiten in Bosnië-Herzegovina zouden Bandidos-president Harrie Ramakers uit Nieuwstadt en clublid John H. uit Echt in nauw contact staan met de Bosniërs Mario P. en Leon M.. Die zouden grote drugs- en wapentransporten naar onder andere Nederland hebben georganiseerd. Daar is dus geen enkel bewijs voor gevonden.

Garagebox
Het Openbaar Ministerie lijkt ook nauwelijks of geen bewijs te hebben voor betrokkenheid van de Bandidos bij de wapenvondst in mei 2015 in een garagebox in Geleen. Daar werden destijds raketwerpers, machinegeweren en granaten gevonden. De strafzaak tegen de eigenaar van de garage Johan K. is losgekoppeld van deze Bandidos-zaak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen