Hoevelaken brengt laatste eerbetoon aan Romy

Print
Hoevelaken brengt laatste eerbetoon aan Romy

Afbeelding: AD

Romy Nieuwburg (14) is dinsdag naar haar laatste rustplaats in Hoevelaken gebracht. In de stad hangen alle vlaggen halfstok.

Langs de route van de rouwstoet stonden duizenden mensen om een laatste eerbetoon te brengen aan het 14-jarige meisje. Burgemeester Gerard Renkema is 'diep geraakt bij het zien van het intense verdriet bij de nabestaanden, maar ook het medeleven van alle mensen in de gemeenschap'.

Eerbetoon
De gemeente Nijkerk liet in een bericht aan de bevolking weten dat de familie van Romy het eerbetoon op prijs zou stellen.

Voor genodigden was er voorafgaand aan de begrafenis een besloten bijeenkomst in de Eshof. Iedereen die afscheid wilde nemen van Romy en medeleven wilde tonen, kon dat doen toen de rouwstoet rond 15.00 uur van de Eshof naar de begraafplaats reed.

Bloemenzee
Bij de muziekkoepel aan het Van Aalstplein stopte de rouwstoet voor een bijzonder herdenkingsmoment. Daar legden honderden mensen bloemen neer.

Daarna trok de rouwstoet verder langs de Oosterdorpstraat-Westerdorpsstraat. Die route werd tussen 15.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Daarna werd Romy - in besloten kring - begraven.

Bekend
Romy werd vrijdag 2 juni dood aangetroffen in een sloot bij Achterveld. De politie hield enkele dagen later een 14-jarige jongen uit Lunteren aan. Hij heeft bekend het meisje te hebben misbruikt en vermoord. Volgens een klasgenoot van het slachtoffer zat de vermoedelijke dader in dezelfde klas op de J.H. Donnerschool voor speciaal onderwijs in De Glind.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →