Gemeente Horst aan de Maas sluit aan bij Bright Tree

Print
Gemeente Horst aan de Maas sluit aan bij Bright Tree

Gemeente Horst aan de Maas sluit zich aan bij samenwerkingsverband Bright Tree, In maart opende Cultus Agro Advies, al partner bij Bright Tree, haar onderzoekslocatie op Greenport Venlo Campus Foto: Laurens Eggen

Gemeente Horst aan de Maas heeft zich aangesloten bij samenwerkingsverband Bright Tree, dat zich inzet voor de boomkwekerijsector en biologische gewasbeschermingsmiddelen. De gemeente maakt deel uit van de nu in totaal acht organisaties – waaronder overheid, ondernemers en onderwijs – waaruit Bright Tree bestaat.

Advies- en onderzoeksbureau Cultus Agro Advies, een van de acht, opende in maart haar onderzoekslocatie op de Greenport Venlo Campus. Het bureau geeft teeltadvies voor de boomkwekerijsector en is penvoerder van Bright Tree.

Toekomst
Het cluster heeft als doel om projecten op het gebied van biologische beschermingsmiddelen voor gewassen te stimuleren, initiëren en te realiseren, en zet zich op die manier in voor de toekomst van de sector. Provincie Limburg, HAS Hogeschool Venlo en analyselaboratorium Bright Labs maken ook deel uit van de acht die Bright Tree vormen. Waaruit het samenwerkingsverband precies bestaat en welke partij wat precies doet, lees je hier.

Dit verhaal is onderdeel van een een innovatief en multimediaal project. De redactie van De Limburger onderzoekt de maatschappelijke en economische betekenis van Brightlands. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Brightlands, zonder dat deze partij invloed heeft gehad op de inhoud van de verhalen.
Lees meer op de site van Brightlands