Victor Reinier: Medewerkers Flikken Maastricht afgeknepen

Flikken Maastricht, Victor Reinier en Angela Schijf. © AD

Victor Reinier vreest voor het einde van de kijkcijferknaller Flikken Maastricht. "Er zijn mensen bezig de serie af te knijpen."

AD

Victor Reinier twittert wel vaker selfies vanaf de set. Maar eentje met collega Angela Schijf op de laatste draaidag van het 12de seizoen van Flikken Maastricht, zorgde dinsdag voor enige paniek onder de fans. ‘Misschien wel de allerlaatste’, schreef de acteur namelijk onder het kiekje. Het is niet de eerste keer dat Reinier hintte op het einde van de blijvend populaire AVROTROS-politieserie.

Lees ook: Victor Reinier hint op einde van Flikken MaastrichtOveruren"Zolang we niet op de set staan, is een nieuw seizoen van Flikken nooit een zekerheid", reageert Reinier (Floris Wolfs in de serie) aanvankelijk voorzichtig. Maar even later klinkt toch meer onrust in zijn stem. "Het is dit jaar voorgekomen dat gemaakte overuren van crewleden niet werden uitbetaald. Dat moet niet nog een jaar zo gaan."

"Er zijn mensen bezig de serie af te knijpen", vervolgt de 54-jarige acteur. Hij ziet graag een 13de Flikken, maar spreekt van ‘budgetproblemen’. "Wat er precies aan de hand is, weet ik niet. Die strijd wordt op een veel hoger niveau gevoerd. Ik weet dat er nu gesprekken over zijn. Ik hoop dat ze er in alle redelijkheid uitkomen, want de koek is wat mij betreft nog niet op."

OntkenningVerschillende door deze krant benaderde crewleden houden zich liever stil en een woordvoerster van omroep laat weten dat wat er na seizoen 12 gebeurt ‘nog niet bekend’ is. Rolf Koot, Flikken-maker van het eerste uur, weerspreekt de woorden van Reinier. "Ik zal niet ontkennen dat we de serie maken met ambities die hoger liggen dan er budget voor beschikbaar is. Maar mensen die niet worden betaald, is nog nooit voorgekomen."

De producent is verbonden aan Kaap Holland Film, een Nederlandse tak van Warner (het voormalige Eyeworks van Reinout Oerlemans). "Warner kan zijn personeel wel betalen hoor, en dan druk ik het nog voorzichtig uit. Ik ben zo’n beetje de enige van Flikken Maastricht die het budgetoverzicht heeft en ik zie niets vreemds. Over seizoen 13 wordt al voorzichtig gesproken door de omroep en de NPO. Ik vertrouw erop dat er nog een nieuwe reeks wordt besteld."

BezorgdCoördinator Programmering Baukje Tjeerdsma van NPO 1 is bekend met de bezorgdheid van Victor Reinier. "Wij waren onlangs nog met hem in gesprek. Hij vond dat de crew wel héél hard moest werken voor dat geld. Ik vind het heel nobel van hem. Hij heeft het niet over zijn eigen salaris."

Maar komt er nu wel of geen 13de seizoen? "Wij zijn heel blij met Flikken Maastricht. De serie doet heel veel voor de zender en trekt ook veel jongeren." De afgelopen reeks trok gemiddeld liefst 2,3 miljoen kijkers (inclusief uitgesteld tv kijken). Tjeerdsma: "Daar zullen we nooit zomaar mee stoppen."

AVROTROS kan nog niet zeggen wanneer Flikken Maastricht weer wordt uitgezonden, wel dat dit pas volgend jaar zal zijn. Komend najaar is eerst de beurt aan een nieuwe reeks Flikken Rotterdam.