Dronken man trekt luchtdrukwapen bij conflict in Eindhoven

De aangetroffen luchtdrukwapens© Politie Eindhoven

Een langlopend conflict tussen ten minste twee mannen dreigde zaterdag in Eindhoven volledig uit de hand te lopen. Toen de situatie escaleerde, zou een verdachte een luchtdrukwapen - dat leek op een vuurwapen - getrokken hebben.

Ellen Langenhuijsen

De politie kwam zaterdag in eerste instantie af op een melding van een ruzie. Toen agenten onderweg waren, kregen zij opnieuw een melding: er zou een vuurwapen in het spel zijn. “Direct zetten wij ons dienstvoertuig aan de kant om met spoed onze schietvesten aan te trekken. Deze liggen altijd in onze dienstvoertuigen paraat. Op het moment dat wij de schietvesten aan hadden, gingen wij met hoge snelheid richting het adres”, vertelt de politie Eindhoven op Facebook.

Jongeren op containerOp locatie ziet de politie een groep jongeren om een container staan, met daarop een zwart wapen dat leek op een vuurwapen. Het wapen werd veiliggesteld en agenten gingen verhaal halen. Volgens omstanders was er sprake van een langlopend conflict dat uit de hand was gelopen. Een persoon werd bedreigd met het geladen luchtdrukwapen. De eigenaar van het wapen hield zich schuil in een woning enkele meters van het incident vandaan.Verdachte met verwondingenIn huis troffen agenten de verdachte aan met flinke verwondingen aan zijn gezicht. Ook was hij volgens de politie erg dronken. In de huiskamer lag nog een wapen dat leek op een vuurwapen. De man en de wapens zijn meegenomen naar het bureau.

Het slachtoffer deed aangifte en getuigen legden een verklaring af. De politie onderzoekt wat er zich zaterdagavond precies heeft afgespeeld.