brassband Lucky Chops komt naar Kerkrade

© ANP

De überhippe en mateloos populaire vijf heren van de Amerikaanse brassband Lucky Chops treden zaterdag 1 juli op in Kerkrade.

Kim Noach

De jonge blaasmuziekgoden zijn een vooraankondiging van het komende Wereld Muziek Concours (WMC) dat op 6 juli officieel van start gaat in Kerkrade. De organisatie hoopt hiermee vooral een jong(er) publiek te bereiken.

Metrostations
Lucky Chops is een bijzonder kwintet dat moeiteloos covers van Adèle, The Beatles, Ariane Grande mixt met hun eigen energieke blaasmuziek sound. Een mix van pop, klassiek, hiphop, dance en jazz. Stonden ze twee jaar geleden nog in de New Yorkse metrostations te spelen voor kleingeld, tegenwoordig worden de heren geboekt op grote festivals zoals Les Ardentes in Luik en weten ze hun vele fans te verleiden in grote muziekhallen in Noord-Amerika en Europa.

Youtube
Hun doorbraak kwam nadat een voorbijganger een optreden van het vijftal filmde, dat op YouTube postte en binnen no time waren de heren bekend. Hun muziekvideo’s worden miljoenen keren bekeken en muziekliefhebbers zijn unaniem enthousiast over hun live-optredens. Op dit moment toert de band door Europa. Zaterdag 1 juli dus in Kerkrade. Kaarten kosten 10 euro en zijn te krijgen via: www.wmc.nl