Ria Joosten nieuwe eigenaar van restaurant Kasteel Eyckholt

Print
Ria Joosten nieuwe eigenaar van restaurant Kasteel Eyckholt

Ria Joosten en kasteel Eyckholt Afbeelding: De Limburger

Kasteel Eyckholt in Roosteren heeft een nieuwe eigenaar. Het restaurant, dat recentelijk failliet werd verklaard, moet binnen enkele weken weer opengaan.

De handtekeningen moeten nog worden gezet, maar de deal is rond. De nieuwe exploitant van restaurant Kasteel Eyckholt in Roosteren is Ria Joosten uit Neer van het gelijknamige cateringbedrijf. Joosten verwierf onder andere bekendheid als zakenvrouw toen ze in 2014 werd bekroond als Zakenvrouw van het Jaar. Eerder kreeg ze de titel Meest Markante Horecaondernemer van het Jaar.

Kasteel Eyckholt is veelvuldig in het nieuws geweest omdat de vorige eigenaar hoofdverdachte is in een grote fraudezaak. Kortgeleden vroeg hij faillissement aan en zette het kasteel begin april in de etalage.

Uitbreiding
Voor Joosten was dit een kans om het catering- en evenementenbedrijf, dat met name in Noord-Limburg  actief is, uit te breiden richting Midden-Limburg, vertelt mede-eigenaar Frans Joosten: "Om geen concurrent van onszelf te worden, ligt een uitbreiding richting het zuiden voor de hand."

Weinig verandering
Op de menukaart na, zal er weinig veranderen. Zo zal de naam Kasteel Eyckholt behouden blijven en blijven de inrichting en de stijl nagenoeg dezelfde.

Joosten hoopt 4 juli het restaurant te openen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen