Producent Flikken Maastricht: we beulen mensen niet af

Victor Reinier tijdens de opnames van Flikken Maastricht.© De Limburger/Ermindo Armino

Rolf Koot, producent van politieserie Flikken Maastricht, noemt het ‘volkomen quatsch’ dat gewerkte uren van medewerkers achter de schermen niet worden uitbetaald.

Ruud Maas

Hij reageert daarmee op uitspraken van Victor Reinier.

InterviewDe acteur die samen met onder anderen Angela Schijf te zien is in de serie zei in een interview met het AD dat ‘het dit jaar is voorgekomen dat gemaakte overuren niet werden uitbetaald’. "Dat moet niet nog een jaar zo doorgaan."

Tot het gaatjeRolf Koot: "Dat weerleg ik meteen. Ik nodig mensen uit om dat te bewijzen. Iedereen wordt betaald zoals afgesproken." Dat werknemers soms tot het gaatje moeten gaan, weet hij. "Je moet dit vak in de eerste plaats uit liefde willen doen. Op sets wordt inderdaad heel hard gewerkt, maar het is onzin dat we mensen zouden afbeulen."

Opnames afgerondOp Twitter nam Victor Reinier al terug dat hij vreest voor het voortbestaan van de serie. De opnames van de twaalfde reeks zijn deze week afgerond. Het resultaat is volgens omroep AVROTROS volgend jaar op NPO 1 te zien.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.