Staatsiefoto van burgemeester Cox aan de muur in Geleens café

Print
Staatsiefoto van burgemeester Cox aan de muur in Geleens café

Burgemeester Cox met op de achtergrond het portret van Frans Damen. Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Geleen-Zuid - Burgemeester Sjraar Cox (63) van Sittard krijgt een staatsiefoto in café-restaurant bie de Burgemeister in Geleen.

Dat vertelt Cox donderdag in een interview met De Limburger ter gelegenheid van zijn 25-jarige ambtsjubileum. Op dezelfde dag is hij precies 40 jaar getrouwd.

Frans Damen
De foto komt te hangen naast die van Frans Damen. "Damen was de langstzittende burgemeester van Geleen. Ik die van Sittard-Geleen. Dat gaat niemand me nog nadoen."

Vrouw
Cox kwam op het idee toen hij onlangs het opgeknapte etablissement, waar tussen 1902 en 1920 burgemeester Smeets van Geleen woonde, mocht openen. "Binnenkort gaan mijn vrouw en ik er eten. Dan laat ik mijn echtgenote, een verdienstelijk fotografe, de foto maken", aldus de burgemeester.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen