Chemiebedrijf Sekisui S-Lec vestigt onderzoekscentrum op Brightlands Chemelot Campus

Chemiebedrijf Sekisui S-Lec vestigt een Europees onderzoekscentrum op de Brightlands Chemelot Campus. Op de foto links het Center Court, de ontmoetingsplek van de R&D-campus© Dols Fotografie

Het Japanse chemiebedrijf Sekisui S-Lec vestigt een Europees onderzoekscentrum op de Brightlands Chemelot Campus, en gaat deze maand van start. Het bedrijf produceert voor vooral de bouw en automobielindustrie folie als tussenlaag voor gelamineerd glas, dat belangrijk is voor veiligheid, isolatie en bescherming tegen zonlicht en geluid.

Alexander Bulthuis

Het chemiebedrijf heeft plannen om te investeren in extra productiecapaciteit op Chemelot Industrial Park, dat grenst aan de Brightlands Chemelot Campus waar onderzoek en ontwikkeling plaatsvindt, en in Roermond, waar Sekisui S-Lec al produceert. Het bedrijf – dat al twintig jaar in Nederland gevestigd is – produceert transparante, gekleurde en verduisterende folies, en richt zich met het onderzoekscentrum op de Geleense Brightlands-campus in eerste instantie op toepassing in auto’s.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RijveiligheidSekisui Chemical Group, het moederbedrijf van Sekisui S-Lec, ontwikkelt nieuwe functies voor toepassingen in auto’s, zoals zogenoemde Head-Up Display (HUD) systemen, die bijvoorbeeld rijsnelheid en de rijbaan op de voorruit kan projecteren. Het kan verbonden worden met anderen systemen in de auto, en het systeem zou ook rijveiligheid bevorderen. De Sekisui-fabriek op Chemelot produceert sinds 2006 hars, een grondstof voor PVB-folie, en wordt door het bedrijf sinds 1997 in Nederland geproduceerd.

Lees meer op de website van Brightlands