Zo snel laten jonge meisjes zich verleiden op internet

© iStock

Grooming. Als volwassen man online minderjarige meisjes benaderen voor een afspraak. Het is een fenomeen dat steeds vaker de kop opsteekt. Een 23-jarige man uit Neer hoorde daarvoor in de rechtbank acht maanden cel en een tbs-behandeling tegen zich eisen.

Remco Koumans

'Schrikbarend om te zien hoe snel jonge meisjes zich ertoe laten verleiden om telefoonnummers te geven en af te spreken met mannen van wie ze eigenlijk niet weten wie ze zijn. Het zal wel de tijdgeest zijn.'

Aan het woord is Gijs Geerlings, advocaat van de 23-jarige G.R. uit Neer. Die stond in de rechtbank omdat hij verdacht wordt van grooming, via internet op zoek gaan naar jonge meisjes om vervolgens met hen af te spreken.

OntmoetingIn een tweetal gevallen kwam het bij R. ook daadwerkelijk tot een ontmoeting. Een 13-jarig meisje werd onder een schuilnaam via Facebook benaderd, gaf vervolgens haar telefoonnummer en liet zich daarna verleiden tot het sturen van foto’s waarop haar gezicht en blote buik te zien waren. Onder dreiging ze openbaar te maken wist R. vervolgens een afspraak af te dingen in Panningen, waarbij hij het meisje onder meer over haar buik likte en haar borsten betastte.

Ook een 15-jarig meisje uit Roermond stemde onder dreiging van openbaarmaking van foto’s in met een afspraak waarbij ze werd betast. In andere gevallen bleef het bij pogingen.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu