Limburgse scholier slaagt met een volle tien: 'Geweldige prestatie'

© Harry Heuts

Havo-leerling Clint Wolfs (17) uit Eijsden is op het Porta Mosana College in Maastricht geslaagd met een ‘volle’ tien voor economie. Dat komt vrijwel nooit voor, bevestigt de dienst Uitvoering Onderwijs in Groningen.

René Willems

Het betekent dat de leerling bij het schoolexamen én het centraal schriftelijk geen enkel steekje heeft laten vallen. "Dat is een geweldige prestatie", constateert een woordvoerster van de dienst.

Hard gewerktVoor de andere examenvakken heeft de middelbare scholier louter achten en negens gehaald. Daarmee is hij cum laude geslaagd. Iets dat niet vanzelf gaat, want Clint heeft er hard voor gewerkt, benadrukt mentor en docent Anton Janssen. "Zo’n prachtige score haal je alleen als je in je examenjaar keihard blokt", zegt hij. "Terwijl ik hem in Eijsden toch regelmatig aan het werk zie bij de Plus."

LeukHij heeft de laatste maanden inderdaad lange dagen gemaakt, bevestigt Clint: "In de examenweken heb ik vaak tot één uur ’s nachts zitten leren." Maar met plezier: "Ik vind economie en management gewoon heel leuk."