Stas (44) nieuwe directeur uitgever Limburgse kranten

Dominic Stas.© De Limburger/Laurens Eggen

Dominic Stas (44) is benoemd tot directeur van Media Groep Limburg (MGL), de uitgever van De Limburger, 1Lokaal, WijLimburg en Limburgvac. De Vlaming volgt interim-directeur Marc Vangeel op die een overstap maakt naar de Telegraaf Media Groep. Stas was bij MGL werkzaam als hoofd marketing.

Redactie

In een interview met De Limburger vandaag laat hij weten in te willen zetten op vergaande digitalisering en op een meer prominente rol voor nieuwsvideo’s op de website.

OnderzoeksjournalistiekHij wil daarnaast met deze media een breder publiek in Limburg bereiken door verschillende doelgroepen te bedienen. Dat probeert hij te doen door abonnees extraatjes voor hun 'digitale salontafel' te bieden, zoals strips, boeken, specials en bladen. "Tegelijk blijft de kern van onze activiteiten nog steeds de krant, met al zijn sterke punten, zoals onderzoeksjournalistiek.”

Studio 100Stas was eerder in zijn loopbaan directeur van het Belgische Studio 100, de producent van beroemde acts als meidengroep K3 en de kinderseries Samson en Gert en Piet Piraat met activiteiten als tv, films, muziek, merchandise en websites. Ook werkte hij als uitgever bij Mediahuis in België, een mediabedrijf dat onder meer kranten, websites en radio- en tv-zenders runt. Mediahuis koopt Media Groep LimburgVerder werd donderdag bekend dat MGL is overgenomen door Mediahuis BV. De uitgever van De Limburger, 1Lokaal, WijLimburg en Limburgvac valt daarmee onder dezelfde eigenaar als NRC/NRC Next, Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg.Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis, is verheugd dat ook een succesvolle onderneming als MGL nu deel uitmaakt van Mediahuis. “Wij zijn overtuigd van de kracht en het belang van sterke mediamerken. De Limburger is de grootste regionale krant van Nederland en heeft samen met de andere merken van MGL een ijzersterke positie in de provincie Limburg. Wij kijken er naar uit mee te bouwen aan de toekomst van dit mooie bedrijf en verheugen ons op de samenwerking met de medewerkers in Limburg”.