Stroomstoring luchthaven Brussel voorbij maar nog veel vertraging

De Belgische luchthaven Zaventem heeft vanmorgen enkele uren gekampt met een grote stroomstroring. Die is inmiddels verholpen maar zorgt nog steeds voor vertragingen doordat honderden reizigers niet konden inchecken en hun vliegtuig niet konden verlaten.

Redactie

Reizigers kwamen volgens Vlaamse media druppelsgewijs aan op de luchthaven en merkten dan dat ze het hoofdgebouw niet in konden. Honderden mensen stonden buiten aan te schuiven en kregen geen informatie over de stroomstoring.

NoodgeneratorenDe problemen zijn even voor 5.00 uur donderdagochtend ontstaan, zegt Anke Fransen, de woordvoerder van de luchthaven, tegen nieuwsblad.be. “Onze noodgeneratoren hebben onmiddellijk overgenomen. Maar die kunnen niet alle systemen voeden.”

Onder meer de bagagesystemen werkten niet, zegt Fransen. Daardoor moest alle bagage manueel worden verwerkt, wat veel meer tijd kostte dan normaal.

“Ondertussen werken de normale systemen weer, zegt de woordvoerder. Maar de luchthaven heeft wel veel vertraging opgelopen. En het zal nog wel even duren voor die is weggewerkt. Hoeveel vluchten vertraagd zijn, en hoe lang dat zal duren, daar heeft Fransen nog geen zicht op.

“We vragen wel aan de passagiers - zeker diegene die in de voormiddag moeten vertrekken - op tijd naar de luchthaven te komen.” Volgens Brussels Airport zouden de vluchten die moeten vertrekken, wachten tot alle passagiers zijn ingecheckt. “Maar het is aan de luchtvaartmaatschappijen om te beslissen hoe lang ze wachten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.