Goed nieuws: het blijft de komende dagen zomers warm

© Angeliek de Jonge

Het wordt warm donderdag, volgens Weerplaza mogelijk zelfs recordwarm. De temperatuur kan vanmiddag in Limburg oplopen tot 30 graden.

Weerplaza

Stralend zonnig is het echter niet. Na een ochtend met zonnige perioden neemt vanmiddag geleidelijk de bewolking en de kans op een paar (onweers)buien met hagel toe. Het record voor 15 juni is op dit moment in handen van het reeds opgeheven KNMI-meetpunt Soesterberg. In 1957 werd het daar op 15 juni 29,1 graden. Weerplaza verwacht dat die waarde vandaag in Limburg wordt overschreden. Code geel voor onweerHet KNMI en Weerplaza hebben inmiddels code geel uitgegeven voor de kans op onweer en forse regenval. Severin: "Het is slechts code geel, onze laagste waarschuwingskleur. We verwachten inderdaad vooral in het zuidoosten en oosten een paar stevige buien waarbij het kan onweren en hard regenen. Flinke overlast verwachten we niet, maar onweer is natuurlijk altijd iets om voorzichtig mee te zijn.”

Warm weekendVrijdag is het flink koeler met maxima van 21 graden in Limburg. In het weekend keert de zomerwarmte alweer terug en ook na het weekend blijft het warm. Zowel maandag als dinsdag weet de temperatuur zelfs de 30 graden te halen. Ondanks de dip van vrijdag zit de zomer dus stevig in het zadel.