Venlose gemeentesecretaris stapt per direct op

© De Limburger

De Venlose gemeentesecretaris Piet Lucassen stapt per direct op. Dat heeft hij donderdagmiddag aan het personeel laten weten. Lucassen zou het gevoel hebben dat er geen vertrouwen meer in zijn functioneren is.

Harry Lücker

Lucassen oogstte achter de schermen veel kritiek met zijn reflectie op het functioneren van het Venlose ambtelijk apparaat naar aanleiding van de miljoenentekorten bij de uitvoering van zorgtaken. In die reflectie kwam hij tot een hard oordeel over het functioneren van de Venlose ambtelijke organisatie zonder daarbij een keer zijn eigen rol te belichten.

"Door het onvoorziene zorgtekort is er echter, zowel bestuurlijk als politiek, te weinig draagvlak voor mij om hieraan verder te werken. En Venlo verdient een gemeentesecretaris die met brede steun kan werken aan en met de organisatie", zegt Lucassen in een persverklaring.

MisstandenNaar aanleiding van dat miljoenentekort stapten wethouders Vera Tax (PvdA, Welzijn) en Wim van den Beucken (VVD, Financiën en Ambtelijke Organisatie) op. Daarbij werd ook hier weer nadrukkelijk naar het functioneren van het ambtelijk apparaat gekeken naar eerdere misstanden in het dossier Q4, mikwe en parkeergarages. Op dat laatste dossier stapte vorig jaar wethouder Henk Brauer (VenLokaal, Parkeren) al op.

Adjunct-secretaris René van Loon zal de taken van Lucassen tijdelijk waarnemen totdat er een opvolger is benoemd.