Koster Geleen verdacht van ontucht met minderjarig meisje

© Istock

De 64-jarige koster Harm O. van de protestante Ontmoetingskerk in Geleen wordt verdacht van het twee keer plegen van ontucht met een minderjarig meisje.

Jos van den Camp

De man is al op 4 maart in voorlopige hechtenis genomen, zit sindsdien in de penitentiaire inrichting in Vught en moet op 23 augustus voor de strafzaak voor de rechter verschijnen.

Non-actiefDe kerkenraad van de protestantse gemeente Geleen-Beek-Urmond heeft O. al in maart op non-actief gezet en is geschokt door het bericht, zegt Eddy Roerdink, woordvoerder namens de protestantse gemeente. "Hij was twintig jaar lang een voorbeeldige koster in Geleen, altijd zeer servicegericht. We hadden dit nooit kunnen zien aankomen," aldus Roerdink die benadrukt dat het slachtoffer geen lid is van de kerk. Of het slachtoffer tot de familie van O. behoort, wil of kan Roerdink niet zeggen.

GeruchtencircuitRoerdink had de kerkgemeenschap al in maart laten weten dat O. niet beschikbaar was. "Daarop kwam eerlijk gezegd wel het geruchtencircuit op gang dat hij in detentie zat."