Koster Geleen verdacht van ontucht met minderjarig meisje

Print
Koster Geleen verdacht van ontucht met minderjarig meisje

Afbeelding: Istock

Geleen-Zuid - De 64-jarige koster Harm O. van de protestante Ontmoetingskerk in Geleen wordt verdacht van het twee keer plegen van ontucht met een minderjarig meisje.

De man is al op 4 maart in voorlopige hechtenis genomen, zit sindsdien in de penitentiaire inrichting in Vught en moet op 23 augustus voor de strafzaak voor de rechter verschijnen.

Non-actief
De kerkenraad van de protestantse gemeente Geleen-Beek-Urmond heeft O. al in maart op non-actief gezet en is geschokt door het bericht, zegt Eddy Roerdink, woordvoerder namens de protestantse gemeente. "Hij was twintig jaar lang een voorbeeldige koster in Geleen, altijd zeer servicegericht. We hadden dit nooit kunnen zien aankomen,"  aldus Roerdink die benadrukt dat het slachtoffer geen lid is van de kerk. Of het slachtoffer tot de familie van O. behoort, wil of kan Roerdink niet zeggen.

Geruchtencircuit
Roerdink had de kerkgemeenschap al in maart laten weten dat O. niet beschikbaar was. "Daarop kwam eerlijk gezegd wel het geruchtencircuit op gang dat hij in detentie zat."

  

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen