Roermondse filmregisseur Marleen Gorris gestopt

Print
Roermondse filmregisseur Marleen Gorris gestopt

Afbeelding: ANP

De van origine Roermondse regisseur Marleen Gorris (68) is gestopt met het maken van films.

Dat zegt ze naar aanleiding van de aangekondigde première van Tulipani op het Nederlands Film Festival. Sittardenaar Mike van Diem – eveneens Oscarwinnaar – regisseert die speelfilm nadat Gorris eind 2015 was afgehaakt vanwege een burn-out.

Geheel hersteld
Gorris stortte toentertijd in op de set en de opnames van de film werden om die reden vanaf eind 2015 een klein jaar stilgelegd. Intussen is het project afgerond met Van Diem als regisseur. Gorris zegt nu dat het weer uitstekend met haar gaat. "Ik ben geheel en al hersteld. Het klopt dat ik eerst de regie zou doen, maar ik ben intussen niet meer werkzaam in de filmwereld. Ik ben opgehouden met het maken van films." Wat ze nu doet? "Ik geniet van het buitenleven. Heerlijk."

Oscar
Gorris won in 1996 een Oscar voor Antonia. Ook maakte ze onder meer De stilte rond Christine M., The Last Island, Mrs. Dalloway, Carolina en Within the Whirlwind. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen