Heldenmoeder verdrinkt in zee na redden zoontje

Brandy Mosley.© Facebook

De Amerikaanse kustwacht heeft in de golven van Crystal Beach (Texas) het levenloze lichaam aantroffen van een vrouw die kort voor haar verdrinking haar 4-jarige zoontje uit het water had gered. Wat heldenmoeder Brandy Mosley (33) precies is overkomen, wordt momenteel door de autoriteiten onderzocht.

Tom Tates

De vrouw ging eerder deze week met haar zoontje en een familielid naar Crystal Beach voor een dagje strand. Kort na het middaguur werd Brandy's zoontje, dat langs de vloedlijn en onder toezicht aan het spelen was met zwemvleugels om zijn armen, door een enorme golf de zee in gespoeld. Het kind kwam daardoor op zo'n 7 meter van de kant terecht.

VerdwenenDe moeder zag het gebeuren en slaagde er volgens ooggetuigen in de voor zijn leven vechtende peuter te redden. Korte tijd later, zo melden Amerikaanse media, bleek de vrouw plotseling verdwenen.

Groot alarmNadat groot alarm was geslagen werd een zoekactie op touw gezet met bootjes en een helikopter. Pas vele uren na haar vermissing werd Brandy Mosley ruim 3 kilometer verderop dood aangetroffen. De politie van Texas vermoedt dat de vrouw na de redding van haar zoontje vermoeid raakte en vervolgens net als haar kleintje door een golf de zee is ingetrokken.

CondoleancesOp de Facebookpagina van Mosley regent het van de condoleances. Daar is ook te lezen dat de verdronken vrouw twee jaar geleden haar jongere zus verloor. Zij zou door een misdrijf om het leven zijn gekomen.