Jesse Klaver tikt GroenLinks Limburg op de vingers

© ANP/Jerry Lampen

GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft de Limburgse partijafdeling de wacht aangezegd.

Jule Peeters

Dit is gebeurd nadat Statenlid Andy Rossel zich woensdag kritisch uitliet over de mislukte formatiepogingen in een ingezonden brief aan de Limburgse media.

Verhaal halenSnel nadat de inhoud van die brief naar buiten kwam, nam Klaver persoonlijk telefonisch contact op met fractievoorzitter Carla Brugman in Provinciale Staten. Ook andere leden uit de partijtop, waaronder de campagneleider en de assistent van de voorzitter, belden met 'Limburg' om verhaal te halen. Ze waren er niet blij mee dat de Statenfractie meteen naar de media is gestapt, in plaats van de kritiek eerst binnen de partij te bespreken, zegt Brugman.

GeschrokkenIn de ingezonden brief schrijft Rossel dat hij teleurgesteld is dat GroenLinks is afgehaakt bij de formatieonderhandelingen. "Ze zijn vooral geschrokken van de kop op nieuwssite 1Limburg", zegt Brugman. "Daarin staat dat wij teleurgesteld zijn in Jesse Klaver, maar dat is niet waar. Wij zijn teleurgesteld dat de formatie niet is gelukt. Nu ze de hele brief hebben gelezen, ziet de partij dat ook in."

De woordvoerder van Jesse Klaver zegt in een reactie dat 'wij contact opnemen met alle leden die vragen hebben om het gesprek aan te gaan'.