VVV wil nieuw stadion op plek van De Koel

Print
VVV wil nieuw stadion op plek van De Koel

Afbeelding: Pro Shots

Venlo verdient er niets aan en kan er weinig anders mee. VVV hoopt daarom dat de gemeente de grond onder De Koel voor een zacht prijsje wil verkopen, zodat de club een nieuw stadion kan bouwen.

VVV wil een nieuw stadion op de huidige locatie bouwen. Voorwaarde is dat de gemeente Venlo bereid is de grond voor een vriendenprijs te verkopen aan de voetbalclub.

Een eerste gesprek tussen club en  gemeente heeft reeds plaatsgevonden. Een woordvoerder van wethouder Stephan Satijn rept van een 'goed overleg'. Verdere mededelingen wil hij niet doen.

Hoopvol
Voorzitter Hai Berden van VVV, dat komend seizoen terugkeert in de eredivisie, is hoopvol. Hij stelt dat De Koel hopeloos verouderd is. Het bestuur wil nieuwbouw plegen op de huidige plek en met behoud van de trap. Een nieuwe stadion met 10.000 zitplaatsen kost naar verwachting 12,5 miljoen euro.

Risico
Berden meent dat er voldoende belangstelling uit het bedrijfsleven is om die investering te plegen. Zelf belooft de ondernemer ook een bijdrage te leveren. Om de medewerking van investeerders te krijgen, is het nodig de grond te verwerven. De investeerders willen immers niet het risico lopen dat de gemeente straks de erfpachtovereenkomst beëindigt, terwijl ze een nieuw stadion hebben gerealiseerd.

Symbolische prijs
VVV pacht de grond nu voor de symbolisch prijs van één euro per jaar. Berden hoopt dat de gemeente medewerking verleent en een schappelijke prijs vraagt,  omdat de club 'niet veel kan betalen'. Hij benadrukt dat De Koel eredivisie-onwaardig is. Ook kunnen sponsoren en supporters niet behoorlijk ontvangen worden. Hij hoopt de nieuwe Koel in het seizoen 2019-2020 in gebruik te kunnen nemen.

Broodnodig
Maar eerst moet de club een akkoord bereiken met de gemeente. Omdat Venlo geen geld verdient aan De Koel en de mogelijkheden om de grond anders te gebruiken beperkt zijn, hoopt Berden dat die haar fiat geeft aan het plan dat VVV het broodnodige perspectief biedt.