Medewerkers Primark lopen brandwonden op door kleding

© iStock

Meerdere medewerkers van kledingwinkel Primark in Luik hebben de afgelopen dagen lichte uitslag en brandwonden opgelopen toen ze kleding in hun hand namen.

HBVL/Nieuwsblad

Dat meldt de Waalse zender RTL. De directie van de kledingketen bevestigt dat werknemers naar de dokter werden gebracht, maar spreekt van allergische reacties en niet van brandwonden.

OnderzoekEr zijn tests ingesteld om de oorzaak te achterhalen, aldus de woordvoerder. "Wij zijn heel verbaasd door dit voorval aangezien alle producten die verkocht worden in onze winkel in Luik ook verkocht worden in meer dan 200 andere winkels in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Europa", zegt een woordvoerder van Primark. "Wij hebben tot nu toe nog geen enkel ander soortgelijk geval gehad. Onze producten ondergaan bijzonder strenge kwaliteitscontroles en voldoen aan alle in de EU geldende richtlijnen. Wij zullen deze klachten natuurlijk grondig onderzoeken en onze medewerkers helpen om te achterhalen wat die reactie veroorzaakt heeft."

Een onderzoek moet nu de oorzaak aan het licht brengen. Volgens Primark is het nog te voorbarig om de kledij aan te wijzen als de oorzaak.