Neer mogelijk optie voor regionale wielerbaan

Sportpark ’t Ligteveld.© De Limburger/Mara van den Oetelaar

Kan het plan voor een regionale wielerbaan worden gerealiseerd in Neer, op of bij sportpark ’t Ligteveld, als onderdeel van Park Leudal Oost? Daar gaan de initiatiefnemers van beide burgerinitiatieven naar kijken, werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens een informatie-avond over Park Leudal Oost.

Kitty Borghouts

Onlangs gooiden de initiatiefnemers van een wielerbaan in Haelen het bijltje erbij neer. Er was teveel weerstand tegen de beoogde locatie, aan de Houtrustlaan. Bovendien vonden de initiatiefnemers dat de gemeente te lang wachtte met besluiten nemen.

750.000 euro subsidieDe mensen achter het burgerinitiatief Park Leudal Oost, dat een opwaardering van sportpark ’t Ligteveld behelst, gaan met de initiatiefnemers van de wielerbaan om tafel zitten om te kijken of de baan naar Neer kan komen. Ook rondom de mountainbikesport komen er wellicht initiatieven rondom sportpark Neer. Voor een regionale wielerbaan ligt 750.000 euro provinciale subsidie klaar.

Te duurHoe het verder gaat met de plannen rondom Park Leudal Oost is nog onduidelijk. Zoals gemeld vindt het college van B&W het een onhaalbaar plan omdat de exploitatie te duur zou zijn. De betrokken verenigingen leggen zich daar niet bij neer. Zij hopen dat de gemeenteraad op 4 juli een andere afweging maakt.