Mieke Damsma stopt in 2018 als wethouder Maastricht

Print
Mieke Damsma stopt in 2018 als wethouder Maastricht

Afbeelding: D66

Mieke Damsma (53) stopt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 na twee periodes als D66-wethouder.

Ze keert niet terug in de Maastrichtse gemeenteraad en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging in het openbaar bestuur. Dat kan in het onderwijs zijn of bij een maatschappelijke organisatie. Na acht jaar wethouderschap zegt Damsma toe te zijn aan verandering, aan een nieuwe omgeving. „Ik heb met hart en ziel gewerkt voor de stad en zal dat tot het einde toe blijven doen, maar heb ook het gevoel dat het mooi is geweest. Komt bij dat ik plaats wil maken voor een ander, die ik - ongeacht politieke kleur - zo correct mogelijk mijn dossiers wil overdragen. Vernieuwing van het stadsbestuur is belangrijk.” 

Zomerreces
Na het zomerreces begint de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, doorgaans een hele drukke periode. Als jarenlang boegbeeld en lijsttrekker van D66 in Maastricht weet Damsma wat dat betekent. Vorige week maakte D66 bekend dat Franca Eurlings in maart de lijst van de democraten gaat trekken. 

Achter schermen
Damsma: „Ik kreeg vervolgens allerlei vragen: en jij dan? Het is tijd voor een ander. Achter de schermen zal ik helpen en coachen, meer niet. Nee, ik keer ook niet met hangende pootjes terug, mocht ik geen nieuwe, uitdagende baan vinden. Daar maak ik me geen zorgen over. Ik heb heel veel plezier ervaren in mijn rol als bestuurder. Reden om iets te zoeken waar ik mijn ervaring in kwijt kan. Besturen ligt me, het is wat ik het liefste wil.” 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →