Nog 65 vermisten na brand flat Londen

Print
Nog 65 vermisten na brand flat Londen

Afbeelding: EPA/Andy Rain

De Britse krant The Sun heeft vrijdag een lijst met namen en foto's gepubliceerd van alle vermisten van de flatbrand in Londen. Volgens de krant zijn er nog 65 mensen vermist, onder wie veel kinderen. Het officiële dodental staat op zeventien.

Politiecommissaris Stuart Cundy zei donderdag te hopen dat het aantal slachtoffers niet stijgt van zeventien tot "een getal van drie cijfers". Hij vreest dat sommige slachtoffers nooit meer zijn te identificeren.

In de val
Veel bewoners zaten door de brand als ratten in de val.

Dat het dodental nog zal stijgen, staat voor de politie vast. Behalve zeventien doden vielen er in de 24 etages tellende torenflat ook bijna tachtig gewonden. Van hen liggen er nog 37 in een ziekenhuis, waarvan 17 in kritieke toestand.

Maanden
Het onderzoek in de uitgebrande Grenfell Tower in Londen kan maanden gaan duren. Dat zegt politiecommissaris Stuart Cundy. De brandweer kan nog altijd niet de hele flat doorzoeken. Delen van de randen van het gebouw zijn niet veilig. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →