Moeder OG3NE staakt behandeling botkanker

Print
Moeder OG3NE staakt behandeling botkanker

Afbeelding: AD

Isolde Vol, de moeder van de zussen die OG3NE vormen, heeft besloten haar behandeling tegen botkanker te staken. Dat heeft de manager van Amy, Lisa en Shelley vrijdag laten weten.

Isolde, de inspiratiebron voor het nummer Lights And Shadows waarmee OG3NE Nederland dit jaar vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival, heeft een zeldzame vorm van botkanker. Vlak voordat ze haar dochters verraste in Kiev, werd in Isoldes nek een bult ontdekt.

Nieuwe tumor
"Isolde ging een behandelingstraject in tegen die nieuwe tumor in haar hals, nadat ze terugkwam uit Kiev", liet manager Benno de Leeuw weten aan De Telegraaf. "Ze is bestraald in de hoop dat er wat verbetering zou komen." Die kwam er helaas niet. "Daarop heeft zij moeten besluiten de behandeling te stoppen."

Afwachten
Verdere behandeling is volgens de manager 'geen optie meer' voor Isolde. "Er is niets meer over te zeggen dan dit. Het is afwachten voor iedereen." De Leeuw vindt het 'knap' hoe Amy, Lisa en Shelley omgaan met de ziekte van hun moeder. "Hun band met de ouders is heel hecht en binnen het gezin wordt er veel gepraat, ze helpen elkaar."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →