Terreurverdenking tegen verdachte Eindhoven

Print
Terreurverdenking tegen verdachte Eindhoven

Politie-inzet bij het Philips Stadion Afbeelding: Bert Jansen

De 29-jarige Amsterdammer die vorige week vrijdag is aangehouden bij het concert van Guus Meeuwis in Eindhoven, wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen voor een terroristisch misdrijf.

Dat maakte het Openbaar Ministerie in Den Bosch vrijdag bekend, vooruitlopend op de voorgeleiding van de man aan de rechter-commissaris. Het OM wil de man veertien dagen langer vasthouden. Het politieonderzoek naar die voorbereidingshandelingen is nog gaande.

Naspeuringen
Die naspeuringen vragen volgens het OM uiterste zorgvuldigheid en daarom worden geen bijzonderheden prijsgegeven. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

De man werd vorige week vrijdag opgepakt toen hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion, waar Guus Meeuwis optrad. Hij gedroeg zich opvallend, had daarvoor geen verklaring en had geen kaartje voor het concert. De man stond bij de politie bekend als ,,mogelijk geradicaliseerd". Daarom werd groot alarm geslagen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →