Aquino’s krijgen in hoger beroep dezelfde straffen

Print
Aquino’s krijgen in hoger beroep dezelfde straffen

Afbeelding: ANP/GinoPress

10 jaar cel. Dat is het verdict voor Raf Aquino (56).De peetvader van de Maasmechelse misdaadfamilie kreeg daarmee donderdag dezelfde straf als tijdens een eerdere rechtszaak een jaar geleden.

Zijn broer Mario (45), die momenteel in voorhechtenis zit in een andere drugszaak, moet zes jaar de cel in.

Straffen
Kopstuk nummer drie, Nico Beckx, kreeg zeven jaar. Ook elf andere beklaagden kregen dezelfde straf als een jaar geleden. Het parket achtte de verdachten schuldig aan de smokkel van 2,4 ton cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa. 

De Aquino's kwamen in 2015 ook in het nieuws in Limburg toen er op de A73 een dode man werd gevonden ter hoogte van de Roertunnel. Het lichaam op de vluchtstrook bleek later van een van de daders van de liquidatie van Silvio Aquinio. Aquino werd op 17 augustus in Opglabbeek door het hoofd geschoten.

A73
Waarschijnlijk raakte het lid van de misdaadfamilie bij die geslaagde moordpoging ook een van zijn belagers. Dat was de man die door zijn kompanen bij de tunnel dood werd achtergelaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →