Restaurant La Place met dakterras in Heerlen

Print
Restaurant La Place met dakterras in Heerlen

Afbeelding: Robbert Kuijper/Media Valley

Paul Berden houdt vertrouwen in Heerlen als koopcentrum. Op de bovenste verdieping van Berden Mode en Wonen is fors geïnvesteerd in de bouw van een restaurant met dakterras voor La Place.

La Place is deze week in stilte opengegaan op de bovenste verdieping van Berden in Heerlen. Op 29 juni volgt nog een feestelijke opening. Dan zal ook het dakterras in gebruik worden genomen.

Berden en La Place hebben samen bijna 1,3 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing. Het grootste gedeelte van het nieuwe restaurant is overkapt, maar door glazen wanden wel heel open. Voor het terras, dat uitziet op de binnenstad, staan glazen wanden. Ook is er een serre met loungehoeken.

Koopcentrum
Wie richting Honigmannstraat kijkt, ziet nu nog de oude meuk van het Rabo-pand en de Plu. Dit blok, ook wel Schinkelkwadrant-Zuid genoemd, gaat de komende jaren op de schop. Het wordt sowieso vergroend, net als het ­theaterplein, de Promenade en de Bongerd. Verder worden waterpartijen teruggebracht in het centrum.

Hoewel hij kritiek op strategische keuzes van de gemeente Heerlen niet onder stoelen of banken steekt, houdt Paul Berden vertrouwen in Heerlen als ‘koopcentrum’. "Wij geloven in het centrum van Heerlen als het centrum van Parkstad. Wel maken we ons zorgen over de ontwikkelingen in de Heerlense binnenstad en hoe daar door de gemeente en provincie mee wordt omgegaan.”

Outletzaken
Berden is niet bang dat Heerlen een stad van outletzaken wordt. "Outlets zijn veelal tijdelijk. Uiteindelijk zit er geen verdienmodel achter. Het kost eerder geld. Die zaken zijn er om van restpartijen af te komen.”

Het faillissement van V&D heeft Paul Berden niet doen twijfelen aan de toekomstbestendigheid van het fenomeen warenhuis. "Een complete formule maakt je als ondernemer flexibeler. V&D was een verhaal apart. De eigenaar verkocht het vastgoed en investeerde onvoldoende. Wij steken bijna alles wat we verdienen in het bedrijf.”

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee