Steeds meer steun voor mensenketting tegen Tihange

Print
Steeds meer steun voor mensenketting tegen Tihange

Afbeelding: Diana Scheilen

De aanmeldingen voor de euregionale mensenketting tegen de kerncentrale in Tihange stromen binnen, zegt organisator Rob Hoenen.

"Steeds meer groepen, organisaties en ambassadeurs melden zich. Alle benodigde toestemmingen zijn binnen. Niets staat de grootst gehouden demonstratie tegen Tihange ooit nu nog in de weg.” 

Rob Hoenen is met nog een week te gaan vol vertrouwen dat het gaat lukken. "We hebben veel tijd verloren met het gedoe over de toestemmingen maar we zijn er zeer tevreden over dat de provincie en de gemeenten nog net op tijd in actie zijn gekomen." 

Lees ook: Kernreactor Tihange bevat mogelijk meer scheurtjes

Belangrijk om in te schrijven
Het is heel belangrijk dat mensen zich ook écht inschrijven. Dat helpt de organisatie erg om de actie goed te coördineren. Hoenen vreest dat duizenden mensen vanuit het eigen huis gewoon de ketting instappen. Dan wordt het op sommige plekken heel druk terwijl ze op andere plekken op de route beter gebruikt kunnen worden.  

Limburgse ambassadeurs
Nieuwe Limburgse ambassadeurs van de actie zijn Karel Majoor, (Oud burgemeester van Herten, Meerssen en Weert,) Fernand Jadoul (Honorair Consul Luxemburg), Maurice Nijsten (Film- en televisieproducent) en Henk Erinkveld (Rector van Klooster Wittem),

Veel steun
De FNV heeft al haar leden opgeroepen mee te gaan doen aan de actie. Kledingbedrijf Patagonia sponsort bussen, de SP vergoedt de helft van de buskaartjes voor leden, de Partij voor de Dieren en GroenLinks roepen al hun leden op mee te doen en ook D66 en de ChristenUnie hebben steun uitgesproken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →