Beloning uitgeloofd voor gouden tip ontstoppingsdader

Print
Beloning uitgeloofd voor gouden tip ontstoppingsdader

Afbeelding: Openbaar Minsterie Aken

Het openbaar ministerie in Aken looft een beloning van 3000 euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de persoon die giftig ontstoppingsmiddel strooit op zitbanken en speeltoestellen in Akense speeltuinen.

Drie kinderen raakten al gewond nadat zij in aanraking kwamen met de witte korreltjes. 

IJsje
Woensdag kreeg een tweejarig meisje de giftige witte korreltjes in de mond toen zij op een bank in de speeltuin in het Westpark aan een ijsje zat te likken. Het meisje moest in het ziekenhuis behandeld worden. Eerder raakten twee jongetjes gewond aan de handen en het zitvlak.

Poging tot doodslag
Akens hoofdofficier van justitie Katja Schlenkermann-Pitts liet vrijdagmiddag weten dat de dader bij aanhouding wordt vervolgd wegen poging tot doodslag. Immers peuters kunnen overlijden als zij te veel van dit giftige en brandende ontstoppingsmiddel binnenkrijgen. Dat middel kan natriumhydroxide of zwavelzuur bevatten. 

De schrik zit er in ieder geval goed in bij Akense moeders met jonge kinderen.

Lees meer over de speeltuinterreur in Aken in De Limburger van zaterdag. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →