Politiek ziet stadiondeal met VVV wel zitten

© ANP

De Venlose politiek staat positief tegenover de verkoop van grond aan voetbalclub VVV. De gemeente en VVV praten momenteel over de verkoop van de grond onder stadion De Koel aan de voetbalclub.

Daan de Hulster

Na aankoop wil VVV op die plek voor 12,5 miljoen euro een nieuw stadion met 10.000 plaatsen bouwen.

RooskleurigCoalitiepartijen VVD, CDA en VenLokaal denken dat het mogelijk is een voor beide partijen goede overeenkomst te sluiten. "Het is veelbelovend dat VVV vooruit wil en zelf aan de slag gaat", zegt Desirée Thissen (CDA). "De huidige situatie is namelijk niet rooskleurig."

Luud Pieko (VenLokaal) noemt het een goed signaal dat VVV in samenwerking met marktpartijen wil bouwen. "Een stuk beter dan met gemeenschapsgeld. We zullen het hier goed over moeten hebben, maar duidelijk is dat VVV een belangrijk uithangbord voor Venlo is." Fractievoorzitter Bart Kuntzelaers (VVD) zegt zich voor te kunnen stellen dat beide partijen er samen uitkomen.

StadionVVV-voorzitter Hai Berden liet weten de grond voor een ‘schappelijke prijs’ over te willen nemen. Dit omdat de voetbalclub niet veel kan betalen. De oppositie hamert op het feit dat een verkoop marktconform moet zijn.

De erfpachtovereenkomst voor de grond onder De Koel loopt tot 2033. Volgens VVV-voorzitter Hai Berden is de grondaankoop nodig omdat investeerders niet willen riskeren dat de erfpacht niet wordt verlengd. Hij stelt dat bedrijven willen investeren in een nieuw stadion.