WML wil waterleiding in Weert snel gaan vervangen

Print
WML wil waterleiding in Weert snel gaan vervangen

Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Er moet een einde komen aan de lekkages. De WML wil dan ook een snelle vervanging van de waterleiding in de Weerter wijk Moesel.

Weert heeft voortdurend te kampen met gesprongen waterleidingen met name in de wijk Moesel. Vooral bewoners van de Margrietlaan en Nassaulaan zijn het slachtoffer. „Omdat we een toename in de problemen zien, gaan zo snel mogelijk het werk inplannen”, zegt een woordvoerder van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Over tien dagen is bekend wanneer in Moesel de schop de grond in gaat om alle leidingen te vervangen.”

Lees ook: Grote wateroverlast door gesprongen leiding in Weert

Aan vervanging toe
Deze waterleidingen stammen uit de jaren zestig, toen Weert nog een eigen nutsbedrijf had. De kwaliteit van het materiaal is niet overal even goed, weet de woordvoerder. Dus zijn ze aan vervanging toe. De planning was 2018, maar wordt nu vervroegd. Wethouder Martijn van den Heuvel (Openbare Werken) kwam gisteren zelf in de Nassaulaan kijken toen daar weer een lekkage was. „We proberen met de WML af te stemmen hoe snel we die leidingen kunnen aanpakken. Maar het liefste wil ik ook meteen het noodzakelijke rioleringswerk meenemen. Anders blijven de bewoners met opgebroken trottoirs zitten.” De afgelopen twee jaar heeft de WML al 12 kilometer waterleiding in Weert vervangen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →