Stadspartij stapt uit Roermondse coalitie

Print
Stadspartij stapt uit Roermondse coalitie

Afbeelding: Harry Heuts

Kitkensberg - De Stadspartij Roermond (SPR) stapt uit de coalitie in Roermond. De eenmansfractie voelt zich niet genoeg gehoord binnen de coalitie en vindt haar wensen te weinig terug in het beleid.

"Natuurlijk zijn we maar een eenmansfractie en ik snap ook dat het lastig is als je geen wethouder hebt", zegt raadslid Leon Coenen, "maar we hebben het gevoel dat er geen rekening met ons wordt gehouden. We mogen meedoen maar worden niet serieus genomen. De gunfactor voor de SPR was er nauwelijks. Democratie is ook hoe je omgaat met politieke minderheden."

Voorbeelden
Coenen heeft tal van voorbeelden van zaken die de Stadspartij graag gerealiseerd wilde zien, maar nooit van de grond zijn gekomen. "Terwijl we wel duidelijke afspraken met elkaar hebben gemaakt bij de start van de coalitie."

Denk
Was de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) van Jos van Rey drie jaar lang de enige oppositiepartij in Roermond, in korte tijd zitten drie fracties in de oppositie. Behalve de SPR is dat sinds kort ook Denk. Raadslid Selami Coskun stapte onlangs uit de PvdA en ging aanvankelijk op eigen titel verder. Sinds ettelijke weken zit hij in de raad voor Denk.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →